Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Ονομάζομαι Λυδία Ασλανίδου και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Η πορεία μου ξεκίνησε με το πτυχίο Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) και συνέχισε με το MSc στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Παράλληλα, συνεχίζω την εκπαίδευση μου στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy), στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). Ταυτόχρονα με την εκπαίδευση από το ινστιτούτο, είμαι μέλος της ομάδας τραύματος του ΙΕΘΣ.

Με μια βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, η επαγγελματική μου πορεία και εμπειρία ως ψυχολόγος σε κέντρο υποστήριξης παιδιών καθώς και η πρακτική μου ως ψυχολόγος κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού μου στην Ολλανδία έχει εστιάσει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε προβλήματα όπως η κοινωνική ενσωμάτωση, το άγχος και η διαχείριση θυμού και συναισθημάτων.

Ερευνητικά έχω μελετήσει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρόληψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα σχολεία και συγκεκριμένα του προγράμματος “Safe Touches”. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την «Αναγνώριση των Πρώιμων Σημάτων Ψύχωσης σε Εφήβους και Νέους Ενήλικες» καθώς και «Ψυχοσωματικά: Λειτουργία και Διαταραχές στα Παιδιά».

Back To Top