Συνεδρίες Εξ Αποστάσεως

Η προσπάθεια να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούμε αυτό το διάστημα, αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Ακόμη και εάν οι όροι «μένουμε σπίτι» ή «social distancing» έχουν πλέον γίνει κτήμα μας, δε σημαίνει πως παύουμε να ερχόμαστε σε επικοινωνία.

Παρέχοντας τηλεσυνεδρίες μέσω SKYPE ή ΖΟΟΜ, πλατφόρμες συμβατές με GDPR, οι θεραπευτές των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών ΨυχοΣύνθεση συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας τηλεθεραπείες για όλες τις υπηρεσίες μας : λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Για  τις ανάγκες των εξ΄ αποστάσεως συνεδριών έχουμε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή μεγάλο όγκο παιδαγωγικού υλικού, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους θεραπευτές του κέντρου μας για την υλοποίηση των τηλεθεραπειών. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τα παιδιά των κέντρων μας έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση σε υλικό και εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι και οι θεραπευτές μας έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο όγκο ψηφιοποιημένου παιδαγωγικού υλικού για την υλοποίηση των θεραπειών και την ανάθεση εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας τώρα!

Skip to content

Ο Κώστας Πουρνάρας είναι απόφοιτος του τμήματος εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα Ειδικών Θεραπειών. Έχει ασχοληθεί με παιδιά με διαγνωστικές κατηγορίες όπως ΔΕΠΥ, ΔΑΦ, μαθησιακές δυσκολίες, δυσπραξία, ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές της κινητικής λειτουργίας, δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, νοητική υστέρηση κ.α.

Με στόχο την δια βίου μάθηση, συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια επιμόρφωσης, εποπτείες και ημερίδες σχετικά με μεθόδους παρέμβασης και αποκατάστασης. Ενδεικτικά έχει ολοκληρώσει σεμινάρια με την εξής θεματολογία : Αισθητηριακή Ολοκλήρωσης για παιδιά, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση στην πρώιμη Παρέμβαση, Αξιολόγηση και παρέμβαση στην ΔΕΠ-Υ, Αξιολόγηση και παρέμβαση στον Αυτισμό, χορήγηση και ερμηνεία αξιολογητικού εργαλείου γραφοκινητικών δεξιοτήτων DTVP-3, γλωσσικό πρόγραμμα Makaton (βασικό πρόγραμμα και εμβάθυνση), σίτιση και αυτονομία στην τουαλέτα.

Επιπλέον έχει ολοκληρώσει 9 μήνα επιμορφωτικά προγράμματα στους εξής τομείς: στον Αυτισμό, στην Ειδική Αγωγή, στην Αγωγή Υγείας και στη Σχολική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης.

Στα πλαίσια την κλινικής και πρακτικής του άσκησης, έχει συμμετάσχει :

  • στην αξιολόγηση και βελτίωση της λειτουργικότητας ατόμων με ελαφριά έως και βαριά νοητική υστέρηση και ατόμων με λειτουργικό έως και μη λειτουργικό αυτισμό στο Ίδρυμα Θεοτόκος
  • στη δημιουργία κινήτρου, στον συντονισμό και διεκπεραίωση δραστηριοτήτων μέσω των οποίων αναπτύσσεται ο αμφίπλευρος συντονισμός, η αδρή και λεπτή κινητικότητα όπως και η κοινωνικότητα και το ομαδικό πνεύμα σε ενήλικες ψυχιατρικούς ασθενείς στο Δρομοκαϊτειο,
  • στην ανάληψη καθηκόντων βελτίωσης της κινητικής λειτουργικότητας σε πάσχοντες από ημιπληγία, τετραπληγία και παραπληγία μέσω δραστηριοτήτων στο Ασκληπιείο Βούλα
  • στην αξιολόγηση και βελτίωση της πνευματικής κατάστασης ηλικιωμένων καθώς και της λειτουργικής τους ικανότητας σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, στην εκπαίδευση σε αδρή και λεπτή κινητικότητα και στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω δραστηριοτήτων στα ΚΑΠΗ Ζωγράφου.
Back To Top