Ψυχοσύνθεση: Tο σύνολο των ψυχικών ιδιοτήτων ενός ατόμου, ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίον αισθάνεται κανείς ή σκέφτεται…

Ψυχοσύνθεση - Συμβουλευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Βάρης Ψυχοσύνθεση - Συμβουλευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Βάρης Ψυχοσύνθεση - Συμβουλευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Βάρης Ψυχοσύνθεση - Συμβουλευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Βάρης

Δημοσιεύματα

Αποδοχή, όρια και συνέπεια
Ένα από τα κύρια καθήκοντα των γονιών είναι η πειθαρχία των παιδιών τους. Η τιμωρία του παιδιού όταν κάνει λάθος δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χειριστούμε μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Από την μεριά του παιδιού η τιμωρία συχνά φαίνεται(διαβάστε περισσότερα)

Βία στην οικογένεια: μορφές βίας - αίτια - προστασία της γυναίκας
Η «αθέατη βία», όπως ονομάζεται η βία μέσα στο σπίτι, εξακολουθεί να αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Η κακοποίηση γυναικών είναι συχνότερη στις ηλικίες από 15 έως 54 ετών και(διαβάστε περισσότερα)

Γυναίκες και κατάχρηση αλκοόλ
H κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ποσότητες είναι ευχάριστη εμπειρία και πολλές φορές ακόμα και οι γιατροί συστήνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Παρ’ όλα αυτά, η υπερβολική κατανάλωση(διαβάστε περισσότερα)

Διαχείριση του Άγχους
Οι έντονοι ρυθμοί της ζωής, ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, οι οικογενειακές, κοινωνικές και οικονομικές υποχρεώσεις έχουν κάνει το στρες καθημερινό μας «σύντροφο». Αιτία για να στρεσαριστούμε μπορεί να είναι(διαβάστε περισσότερα)

Ενδοσχολική Βία
Η ενδοσχολική βία παρατηρείται όλο και περισσότερο να πλήττει παιδιά και εφήβους στις σύγχρονες κοινωνίες με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη και τη διαδικασία της μάθησης(διαβάστε περισσότερα)

Επιλόχειος κατάθλιψη
Τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού είναι φυσιολογικό η μητέρα να νιώθει ανάμικτα συναισθήματα. Το άγχος, η κούραση, η συναισθηματικά ευάλωτη κατάσταση της μητέρας σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του μωρού και την οικογενειακή κατάσταση έχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία της(διαβάστε περισσότερα)

Θεατρικό παιχνίδι : πως λειτουργεί και τα πολλαπλά οφέλη του
Τα παιδιά έχουν όλο και  λιγότερο χρόνο να παίξουν να επικοινωνήσουν να εκτονωθούν μέσα από το παιχνίδι αλλά και ταυτόχρονα να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητες του. Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια βιωματική δραστηριότητα, όπου τα παιδιά(διαβάστε περισσότερα)

Κατάθλιψη
Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή με συμπτώματα ψυχικά και σωματικά, που εμφανίζονται αναπάντεχα και μπορεί να είναι υπερβολικά σε διάρκεια και ένταση. Εξαιτίας των συμπτωμάτων αυτών υπονομεύεται η ικανότητα του ατόμου να αντεπεξέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες και ασχολίες(διαβάστε περισσότερα)

Οι διατροφικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους
Οι διατροφικές διαταραχές είναι νοσήματα με ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, που έχουν σχέση όχι μόνο με τη διατροφή αλλά και με την εικόνα του ατόμου για τον εαυτό του και το σώμα του(διαβάστε περισσότερα)

Προβλήματα εκπαίδευσης στην τουαλέτα
Μερικά παιδιά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στην τουαλέτα μόλις συμπληρώσουν τους 18 μήνες τους, αλλά πολλά παιδιά δεν ενδιαφέρονται καθόλου γι’ αυτό μέχρι να πλησιάσουν τα 3 τους χρόνια(διαβάστε περισσότερα)

Τι είναι η εργοθεραπεία
Η Εργοθεραπεία στα πλαίσια της πρώιμης παρέμβασης μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται στην ανάπτυξη του παιδιού(διαβάστε περισσότερα)

Πότε θα πρέπει να συμβουλευθείτε έναν λογοθεραπευτή;
Όταν το παιδί σε ηλικία 1 έτους δεν επαναλαμβάνει συλλαβές, 18 μηνών δεν χρησιμοποιεί λέξεις, 2 ετών δεν εκτελεί απλές εντολές(διαβάστε περισσότερα)

Πώς πρέπει να φερόμαστε στο άτομο που παρουσιάζει τραυλισμό;
Ο τραυλισμός αποτελεί φαινόμενο με περιοδικότητα. Δηλαδή κατά περιόδους μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονος και σε άλλες περιόδους το παιδί μπορεί να μην τραυλίζει καθόλου(διαβάστε περισσότερα)

Αναπτυξιακά στάδια λόγου - ομιλίας
Ο λογοθεραπευτής μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται στην γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού(διαβάστε περισσότερα)